Opskrift: Haldi Doodh

Opdateret: 1. nov.


Photo by Osha Key on Unsplash

Haldi Doodh (Haldi = gurkemeje, Doodh = mælk) er en over 3000 år gammel traditionel ayurvedisk drik som drikkes ofte i Indien/Pakistan. En meget nærende og varmende drik.


I vesten er denne drik begyndt at blive mere og mere populær, dog under nogle sære navne (sære for os som er vokset op med det), så som golden milk og tumeric latte. Så lad os lige afkoloniserer og kalde det hvad der er. Haldi Doodh. Ligesom vi sagtens kan sige Tiramisu, paté, sauerkraut osv.


Hovedingrediensen er gurkemeje, som giver drikken dens karakteristiske gule farve. Det aktive indholdsstof i gurkemeje er curcumin, som er meget antioxidant og virker mod kronisk inflammatoriske tilstande i kroppen. Men da det er en meget lidt del af curcumin, som optages i blodet, skal det indtages sammen med sort peber, som indeholder stoffet piperin, som hjælper på optagelsen af curcumin.




Opskrift



Ingredienser:

1 kop mælk

0,5 tsk stødt gurkemeje

0,5 tsk stødt ingefær

0,5 tsk stødt kardemomme

En knivspids sort peber


Fremgangsmåde:

Varm det hele op i en gryde eller mælkevarmer. Hæld over i en kop og enjoy. That's all :)






OBS: Denne te skal IKKE erstatte noget medicin, hvis du lider af nogle sygdomme. Følg altid din læges anvisninger.



Enjoy!







0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle