top of page

Hjemmebehandling med Zoneterapi

Zoneterapi er tryk på fødderne, som giver energi til hele kroppen og er med til at afbalancere.


Fødderne er et kort over kroppen, dens muskler, organer og systemer som alle er afspejlet på fødderne. Du kan sagtens give dig selv, eller andre zoneterapi, men du kan også få brug for at gå til en professionel, hvis du oplever at du har brug for ekstra støtte til i din situation.


Så når du f.eks. trykker på lungepunkterne under fødderne, så styrker du rent faktisk dine lunger. Zoneterapi ser jeg som en kærlig gave fra kroppen, så vi kan hjælpe med at afbalancere os selv, bare det at vi går, er vi med til at styrke kroppen - men når vi massere og trykker på specifikke punkter, så sættes der ekstra gang i processen.


 

Det vigtigste du skal huske på er at du ikke kan trykke for hårdt, for blødt eller forkert.


 

Det vigtigste er at du mærker hvad der føles rigtigt for dig og at du sætter en intention når du trykker, f.eks. når du trykker på lunge punkterne, at dine lunger skal have en masse kærlighed.


Hvis du trykker dig selv under fødderne, ville du kunne mærke om du måske knaser, eller det kan føles som små sandkorn under huden nogle steder på foden, det er en ubalance du kan mærke og den ubalance svarer til det område i kroppen hvor ubalancen er.

Så det er første skridt til at behandle dig selv, det er at begynde at mærke hvordan din fod føles. Derefter finder du en god fed creme eller olie og massere dine fødder og mærk efter hvad der føles godt for dig, hvor er du øm, hvor knaser det og hvor mærker du at der er brug for ekstra opmærksomhed. Alle zoneterapi punkterne er kortlagt og det er super spændende at lære dem at kende, men egentligt er det ikke det vigtigste, det vigtigste er at lære sin egen krop at kende, for den er mega klog, den kender alle punkterne ud og ind og hvis du begynder at øve dig i at lytte og mærke, skal den nok fortælle dig hvad den har brug for.


Mon jeg alligevel har gjort dig nysgerrig om hvor lungepunkterne er på fødderne?


De sidder på trædepuderne under tå nummer 2-5 på langs, altså alle tæer, undtagen storetåen, tryk fra lilletåen og ind på foden, zonen sidder på begge fødder og faktisk også på forsiden af foden under tå nummer 2-5 - tryk på dem og styrk dine lunger og dine luftveje, så kan du forebygge hoste, forkølelse, astma og eksem.


God fornøjelse0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page