top of page

Forårs Akupressur


Photo by Donald Giannatti on Unsplash

Kender du fornemmelsen af hvor dejligt det er at få gjort forårsrent, alt tages ud og bankes, luftes og vaskes. Når man tænker på hvor meget vi udsætter vores krop og sind for, så vil din krop takke dig for en indre forårsrengøring.


I kinesisk medicin hører foråret til træelementet. Træelementet står for vækst, styrke og retning i livet.


Til træelementet hører lever/galde meridianerne og har du har en ubalance i disse meridianer, kan det fysisk vise sig som hovedpine, smerte mellem skulderbladene, fordøjelsesproblemer, træthed/smerter efter at have spist røget eller fed mad. Øjenproblemer, ondt i højre side, "klump i halsen" og hudproblemer. Men du kan også føle at du er gået i stå og mangler retning i livet.


Hvis du vil skabe balance her kan du spise let, masser af grønt, fisk og undgå tunge måltider med for meget kød, fedt, mælk og hvidt mel. Undgå sukker og alkohol og sørg for motion og frisk luft.


Leveren kan godt lide bitterstoffer, så spis gerne mælkebøtteblade, drys evt. lidt i salatskålen, eller tag en periode hvor du drikker sellerijuice om morgenen før du spiser noget.

Leveren bliver ikke kun belastet af det vi spiser og drikker men også af vores tanker og følelser. Oplever du en periode med vrede, irritation, stress og negative tanker er det nu, det er tid til at få talt om det der påvirker dig. Tid til at tilgive – både dig selv og andre. Eller måske du undertrykker din vrede og har brug for at sige fra og sætte grænser.


Du kan bruge akupressur som en måde at styrket din lever.


Lever meridianen starter nede ved fødderne og slutter øverst på ribbenene. Jeg vil fortælle dig om et punkt der hedder Lever 13, som er ekstremt godt til at hjælpe på fordøjelsen, forstoppelse, opkast, smerte i øverste del af brystkassen og til at fjerne stagnation lokalt i leveren, men det er også et godt punkt til at understøtte flow af qi - livsenergi - igennem kroppen.


Så du kan sætte gang i din indre forårsrengøring, ved at massere dette dejlige akupressurpunkt. Du finder punktet ved at finde det nederste ribben, hvor det ligger på ydersiden, der hvor ribbenet ligger frit. Når du masserer det område, så giv det noget kærlighed og så hjælper du din krop på vej til at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale.


Foråret er her (selv om det ikke helt virker som om det er engang imellem).

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page