Depression & Kropsterapi
Depression kan hurtigt komme ud af kontrol, før den eneste løsning er at kontrollere den med medicin.


 

I denne artikel vil du få en præsentation af hvordan TCM (traditionel kinesisk medicin) syn på depression er, om hvordan den opstår og hvordan tilstanden forgrener sig i energisystemet.


 

Depression bliver ofte behandlet i vestlig medicin reaktionært, altså nu og her og sjældent forebyggende. Det er ofte fordi der er et problemet som er akut. Der er intet rigtigt og forkert når det kommer til hvordan man forholder sig til depressionen - så længe der hele tiden tages hånd om personens egen sikkerhed.


I kinesisk medicin menes det at depression har mange forskellige årsager, som hvis man tager sig af det tidligt, ikke ender med så alvorlige og svære konsekvenser hos den der har det svært.Fordøjelses problemer og depression


Når kroppens chi (livsenergi) er nedsat, giver det svaghed som jeg ser klinisk ved en bleg tunge, problemer med at fordøje og omsætte maden, men også følelser og ideer. En belagt tunge betyder slim. Slim dæmper sanserne. Det overskygger hvordan vi ser verden og hvordan vi tænker. Dermed er der også rod i hormonerne og signalstofferne og dermed er der rod i hvordan man reagere på sin omverden. For meget slim i kroppen, gør at man bliver humørsyg og besidderisk - det gør det svært at se og gå fremad. Der vil også være en øget trang til mad der gør tilstanden værre, så som søde sager, fed og stegt mad, og olie forøger slimproduktion. Kan du begynde at fornemme at TCM´s viden forbinder fordøjelsesproblemer og tilhørende slimproduktion med depression?

Men hvordan behandler man så en forøget slimproduktion og hvordan kan man relatere til det?

Når man skal ændre på tilstanden, så må man ændre sin kost til mere tør mad, derved vender man den underliggende årsag til depression. Det er virkelig vigtigt at spise det rigtige mad, men hvis fordøjelses chi´en er svag, så er det faktisk spildt arbejde.At sikre sig en sufficient sundhed i fordøjelsen, åndedrættet, kredsløbet og immunforsvaret er basis i energimedicin og derfor en fornem opgave for mig som behandler at vejlede sine klienter i.

Men din sundhed er jo i sidste ende dit ansvar og derfor elsker jeg også at dele ud af den viden jeg har, så flere kan få de informationer de har brug for, for at kunne at kunne tage hånd om egen sundhed.


 

Så summasumarum er hvis din fordøjelse ikke fungerer, så går alle de dejlige næringsstoffer til spilde. Så hvis der er noget der er i udu, så skal det fixes allerførst!


 


Alle vores kroppe er forskellige og hvad der er normalt for mig er nødvendigvis ikke normalt for dig, så derfor er det vigtigt at finde det unormale mønster hos dig.

Til en kropsterapi hos mig går vi igennem kroppens udfordringer og ser på hvor der er af ubalancer og så sætter vi ind på hvor der kan behandles. Der er aldrig en model der passer på alle.


Noget jeg er meget optaget af lige nu er, at lære mere om urter. Om hvordan man kan opbygge sit fordøjelses-system og hormonsystem til at være velfungerende igen, ved brug af den ældgamle visdom der er findes i TCM´s viden. Det er noget jeg kommer til at dele mere om i 2020, hvor jeg har planer om at udvikle et produkt der gør det lettere at få adgang til kinesisk medicin viden.


Men hvad er min artikels morale? Hvis dit fordøjelses-system ikke er tiptop, så spilder du dyrebar tid og energi på at passe på din krop og det i sig selv er da deprimerende og nedtrykkende i sig selv synes jeg.


Nu ved du at det følelsesmæssige kan påvirke den fysiske tilstand og at det fysiske kan påvirke det følelsesmæssige og derfor er det vigtigt at tage hånd om begge områder for at opretholde fysisk og psykisk sundhed.

Jeg har åbnet ny klinik i Valby, så har du brug for hjælp til at tage kærlig hånd om din krop, så kig forbi. Jeg har specialiseret mig i cupping, som er en fantastisk metode at løsne op i kroppens stagnationer.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle